Skoči na glavno vsebino

Kolesarjenje in pohod – ŠD

V četrtek, 28. septembra 2023, je del šole izvedel športni dan.
Petošolci so se najprej v razredu pripravljali na organizacijo kolesarskega poligona, ki so ga kasneje tudi pomagali pripraviti. Ko je bil poligon postavljen, so na njem urili svoje kolesarske veščine in bili pri tem zelo uspešni.

Ostali višji razredi so se odpravili na kolesarski izlet v treh različnih skupinah.
Tako je bil organiziran bolj ravninski kolesarski izlet. Skupina kolesarjev se je pod vodstvom učiteljev odpeljala skozi Staro Sušico po makadamski cesti vse do Nove Sušice. Nato so odšli skozi Ravne do vasice Šmihel. Od tam so obiskovali različne poti, da bi čim boljše spoznali okolico Narina.

Druga skupina se je odpravila do Stare Sušice. Tam so se obrnili in odšli skozi Ravne do Narina. Tudi oni so raziskovali različne poti v tamkajšnji okolici. Na poti nazaj so se skozi Ravne po gozdni poti odpravili tudi do Kala.

Tretja skupina se je odpravila na malo daljši kolesarski izlet v osrčje Brkinov. Makadamska pot je vodila mimo Vremske doline proti dolini Padež. Letos so bili učenci zelo motivirani, zato so se odpravili do vasice Suhorje in še naprej do Ostrožnega Brda. Tam so se odpočili in počasi obrnili proti šoli.
Skupina pohodnikov je odšla na pohod skozi Ravne, kjer so srečali lipicance in še nekaj drugih zanimivih živali, pa vse do Velike Pristave.
Ob koncu športnega dneva so si učenci vidno zadovoljni izmenjevali številne zanimivosti, ki so si jih pridobili v zelo lepem sončnem dnevu.
S športnim dnevom smo tudi obeležili slovenski dan športa, ki pa je bil v soboto, 23. septembra.

@varnonakolesu

https://varnonakolesu.si/

 

 

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost