Skoči na glavno vsebino

Duševno zdravje otrok in mladih

V torek, 27. 2. 2024 je na šoli potekal šolski parlament. Tema letošnjega parlamenta je bila že drugo leto »duševno zdravje otrok in mladostnikov«.

Po uvodnem povabilu šolske psihologinje Line so nastopili posamezni razredi in predstavili svoj pogled na duševno zdravje.

Najprej so prvošolci predstavili različna čustva, ki jih doživljajo in razloge zanje, nato so drugošolci preko pesmi in igre predstavili, katere dejavnosti nam omogočajo, da smo duševno zdravi. Lepo so nam predstavili, da bomo duševno zdravi, ko se bomo naučili samoregulacije, bomo aktivni, bomo znali obvladovati stres, si bomo vzeli čas za svoje prijatelje in družino, bomo poskrbeli za zdravo prehrano in ko bomo spoštovali sebe in druge.

Tudi tretje in četrtošolci so lepo predstavili, kaj duševno zdravje sploh je in kako ga lahko dosežemo. Petošolci in sedmošolci so predstavili kako se soočajo s strahom, osmošolci pa so predstavili vzroke in rešitve za dve duševni motnji in sicer zasvojenost in depresijo. Šestošolci so se osredotočili na depresijo, anksioznost pred ocenjevanjem in izgorelost. Preko intervjujev so nam navedene motnje predstavili, nato pa prikazali nekaj tehnik sproščanja, ki nam lahko koristijo pri njihovem obvladovanju.

Za konec smo se zelo nasmejali, saj so devetošolci posneli video vsebino, kjer so na zelo zabaven in šaljiv način predstavili nekaj duševnih stisk ter prikazali, kako se soočajo s stiskami preko telesne vadbe in ukvarjanja s hobiji.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost