Tradicionalni slovenski zajtrk
Spoštovani starši!
V petek, 18. 11. 2022, bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, projekt, ki ga podpirata Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
Cilji projekta so:
- ozaveščanje otrok in šolajoče se mladine o pomenu zajtrka,
- prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
- pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
- pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
- ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in izvajanju športnih dejavnosti,
- ozaveščanje otrok o zavrženi hrani in
- kultura uživanja obrokov.
Sestavine zajtrka so: kruh, maslo, med, jabolko – vse pridelano ali predelano v Slovenji.
Učenci od 1. do 9. razreda bodo zajtrkovali prvo šolsko uro v jedilnici šole skupaj z učitelji.
- Ob 9.30 uri pa bodo imeli še malico v učilnici.
Učenci od 1. do 9. razreda se med 7.50 in 8.00 uro zberejo v matični učilnici, kjer pustijo šolske torbe in skupaj z razrednikom odidejo v jedilnico na zajtrk.
- Po zajtrku se učenci vrnejo v učilnice po šolsko torbo in nadaljujejo pouk po urniku.
- Dopoldanska malica bo za učence organizirana po urniku od 9.30 – 9.50 v učilnici, v kateri imajo 2. šolsko uro pouk.
Vse ostale dejavnosti potekajo po urniku.