Skoči na glavno vsebino

Ministrstvo za šolstvo in šport bo za graditev večnamenske dvorane pri šoli v Šmihelu prispevalo približno polovico sredstev

Pivka, 10. februar 2022 – Ministrstvo za šolstvo in šport bo graditev večnamenske dvorane pri šoli v Šmihelu, podružnični šoli Osnovne šole Pivka, vredno 561.200 evrov sofinanciralo z 271.242 evri. Pogodbo sta danes v Šmihelu podpisala ministrica za šolstvo in šport Simona Kustec in podžupan Občine Pivka Boris Rebec, ministrica pa se je nato sestala še z ravnateljicami vzgojnoizobraževalnih ustanov v občini.

Občina Pivka bo s to naložbo zagotovila enakovredne pogoje za izvajanje kakovostne osnovnošolske dejavnosti otrokom iz Šmihela, Narina, Velike in Male pristave ter Nadanjega Sela.

Podružnična šola v Šmihelu, v kateri se izvaja pouk do 4. razreda, ima dovolj prostora za izvajanje pouka, problem pa je izvajanje športne vzgoje, ki se zdaj izvaja v manjši učilnici, o čemer se je danes prepričala tudi ministrica Simona Kustec.

Šola ima dva oddelka razrednega pouka ter oddelka jutranjega varstva in podaljšanega bivanja. Podružnica je zelo dejavna in ustvarjalna. Kljub temu, da je šola manjša, izvaja različne dejavnosti, kot sta npr. kmetijski krožek, pevski zbor, vključena pa je tudi v projekt »Zdrava šola«. Podružnica svoje športne dvorane nikoli ni imela.

Podžupan Boris Rebec je ob podpisu pogodbe poudaril, da bo nov sodobni objekt pridobitev tudi za kulturne in rekreativne dejavnosti za starejše prebivalce okoliških vasi. Tloris objekta bo znašal nekaj manj kot 390 kvadratnih metrov. Naložba obsega tudi ureditev parkirišča, podpornih zidov, zunanjih funkcionalnih površin in proste zelene površine v skupni površini 306 kvadratnih metrov. Prispevek države bo izplačan v dveh delih. Letos v višini 200.000 evrov, prihodnje leto pa 71.242 evrov. Občina bo objekt začela graditi predvidoma marca letos.

Po podpisu pogodbe se je ministrica zadržala še v pogovoru z ravnateljicami vzgojnoizobraževalnih ustanov v občini, ki se srečujejo s pomanjkanjem kadrov določenih profilov.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost