Ježki in buče
V podaljšanem bivanju prvega in drugega razreda OŠ Košana se učenci zelo radi igrajo in ustvarjajo. Navdušeni so tudi nad pripravo preprostih jedi, zato je pri nas vladalo veliko veselje, ko smo ustvarjali preproste kruhke. Da bi bili bolj zanimivi, smo jih spremenili v ježke in buče. Veselje je bilo veliko, priprava je tako preprosta, da bi to zmogli tudi vi. Zato vam pošiljamo recept in vam želimo veliko zabave ob pripravi in jedi.
Učiteljica: Mojca Žnidaršič
JESENSKI JEŽKI Potrebuješ: 50 dag moke 2 žlici sladkorja malo soli 2 dag kvasa 3 dcl mleka 1 dcl olja Dodatno: nageljnove žbice (klinčki) slane palčke (kupljene) Zamesiš testo in pustiš, da vzhaja. Razrežeš na koščke, ki jih oblikuješ v krogce. Na eni strani potegneš ven smrček. Tja zabodeš klinček za nosek, pa še dva za oči. Po celem hlebčku zabodeš koščke slanih palčk. Pečeš pol ure na 180*. Če želiš pripraviti buče, dodaš osnovnemu testu bučni pire, da se obarva oranžno (po občutku). Košček testa oblikuješ v kroglico, ki jo okrog zarežeš, na vrhu pa zabodeš slani »pecelj«. Pečeš enako kot ježke. Želim vam prijetno ustvarjanje in dober tek!
|