Dan slovenske hrane – 18. 11. 2016
V petek, 18. novembra, v šoli in v vrtcu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. S tem želimo podpreti lokalne pridelovalce hrane, otroci pa ob tem spoznavajo pomen zdrave, domače prehrane. V šoli in v vrtcu bodo potekale ta dan različne dejavnosti, osrednji dogodek pa bo ravno TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.
Živila, ki jih bomo za tradicionalni slovenski zajtrk ponudili otrokom, so v celoti pridelana v Sloveniji pri lokalnih pridelovalcih.
SUROVO MASLO
Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka
CVETLIČNI MED
Čebelarsko društvo Pivka in
Vojko Celin, Kuteževo 10a, Ilirska Bistrica
DOMAČI KRUH
Šolska kuhinja OŠ Košana
SVEŽE MLEKO
Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka
JABOLKA
Sadjarska kmetija Biščak, Buje 5, Vremski Britof