Skoči na glavno vsebino

Dan slovenske hrane – 18. 11. 2016

TSZ_zelenCMYKV petek, 18. novembra, v šoli in v vrtcu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. S tem želimo podpreti lokalne pridelovalce hrane, otroci pa ob tem spoznavajo pomen zdrave, domače prehrane. V šoli in v vrtcu bodo potekale ta dan različne dejavnosti, osrednji dogodek pa bo ravno TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

Živila, ki jih bomo za tradicionalni slovenski zajtrk ponudili otrokom, so v celoti pridelana v Sloveniji pri lokalnih pridelovalcih.

 

SUROVO MASLO

Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka

CVETLIČNI MED

Čebelarsko društvo Pivka in

Vojko Celin, Kuteževo 10a, Ilirska Bistrica

DOMAČI KRUH

Šolska kuhinja OŠ Košana

SVEŽE MLEKO

Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka

JABOLKA

Sadjarska kmetija Biščak, Buje 5, Vremski Britof

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost