Skoči na glavno vsebino

Natančnejša navodila ob pričetku šolskega leta

Spoštovani starši, dragi učenci,

izpostavljamo še nekaj najpomembnejših pravil, ki bodo veljala za življenje na šoli s prvim šolskim dnem letošnjega šolskega leta:
V šolo lahko vstopajo le zdrave osebe; učenci in zaposleni. Natančnejša pravila v zvezi s tem prilagamo v priponki.
Starši in zunanji obiskovalci lahko vstopajo v šolo samo izjemoma, s predhodno najavo. Šola mora voditi evidenco zunanjih obiskovalcev. Vedno se držite načela: če niste zdravi, ostanite doma.
• Učenci, ki ne prihajajo v šolo s šolskimi avtobusi, naj v šolo pridejo od 7.45  naprej. Priporočamo trajnostne načine prihajanja v šolo: hoja, kolesarjenje, javni prevoz.
Opozarjamo, da za javne prevoze veljajo posebni ukrepi, izpostavljamo dva:
– vsi učenci morajo obvezno nositi zaščitno masko,
– obvezno je razkuževanje rok.
• Ob vstopu v šolo si vsi vstopajoči razkužijo roke.
• Učenci od 1. – 9. razreda nosijo zaščitne maske ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta, ali podobna oblika zaščite) izven matične učilnice (v garderobah, na hodnik, ob odhodu v jedilnico na WC itd.). V matični učilnici so tudi ti učenci brez obrazne maske. Zaščitno masko si prinese vsak učenec od doma. Priporočamo uporabo mask iz blaga.
• Pouk v vseh oddelkih izvajamo v matični učilnici oddelka, učenci torej učilnic praviloma ne menjavajo. Učenci si v šoli med seboj ne izmenjujejo ali posojajo šolskih potrebščin, pripomočkov ali drugih predmetov. Ko je izmenjava potrebna, se predmeti pred uporabo obvezno razkužijo.
• Vse obroke, razen kosila, učenci zaužijejo v svoji matični učilnici. Kosilo bodo učenci pojedli v šolski jedilnici v skladu s pripravljenim razporedom.
• Govorilne ure in roditeljski sestanki, ko je to mogoče, potekajo na daljavo (po telefonu, preko videopovezav). Izjemoma, ko so za to utemeljeni razlogi, potekajo srečanja s starši lahko tudi v živo, pri čemer se upoštevajo vsi higienski ukrepi (ustrezna medosebna razdalja, razkuževanje rok, uporaba maske).

1. roditeljski sestanki bodo organizirani v živo v prvi polovici septembra. Vabila boste prejeli naknadno.

Celotna pravila ravnanja si lahko preberete na spletni strani šole.

Neva Brce, ravnateljica

 

Obvestilo_starsem_pred_pricetkom_novega_solskega_leta_2020-21

 

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost