Skoči na glavno vsebino

DRUGI podjetniški start up vikend

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo spodbujata aktivnosti namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi. Pod okriljem Podjetniški inkubator Perspektiva iz Postojna smo na Osnovni šoli Košana 16. in 17. 9. 2022 izvedli naš drugi podjetniški start up vikend.

Sodelovalo je 30 učencev iz Osnovne šole Košana, ki so bili razdeljeni v pet ekip. Učence je vodila mentorica Urša Žorž in mentorica Nataša Kamenšek.

Po ekipah je nastalo pet poslovnih modelov, ki so navdušili vse prisotne. Ekipe so izdelale tudi svoje pitch-e, ki jih so jih učenci predstavili na zaključnem delu v soboto. Strokovna komisija je spremljala njihove predstavitve in se med vsemi uspešnimi idejami zelo težko odločila za zmagovalce. Izbrali so tri zmagovalce:

  • Za naj idejo: 3D GPS
  • Za naj pitch: Posebni povodec za pse
  • Za najboljšo družbeno koristno idejo: E. A. LIZIKA T. (Brezglutenska pekarna)

Učenci so sodelovali še z dvema idejama: Mali raziskovalec in Konjska oglavka. Vseh pet skupin je bilo izredno inovativnih in motiviranih, zato so si zaslužili tudi nagrado šole in sicer pizzo.

Zmagovalne ekipe se bodo pripravljale še naprej ter se predstavile na regijskem nivoju programa. Učenci so bili pri delu zelo marljivi, delovni in uspešni. Za nami je prijeten in kreativen vikend.

Izjava ekipe, ki je zmagala z naj idejo

Na drugem start up vikendu smo se imeli super! Že lani smo se udeležili prvega start up vikenda in zasedli četrto mesto. Ravno četrto mesto nam je bila dodatna motivacija, da se na letošnjem podjetniškem start up vikendu ponovno preizkusimo in poskušamo priti dlje kot do četrtega mesta.  Naučili smo se, da kot ekipa lahko naredimo veliko, saj ima vsak član ekipe svoje kvalitete in skupaj zmoremo več. Mentorice so bile zelo zabavne in prijazne. Radi bi se jim zahvalili za vso pomoč in podporo pri tem projektu.  ( Luka, Miha, Stefan in asistent Matevž)

Izjava ravnateljice o sodelovanju na podjetniškem vikendu

Med odraslimi načeloma velja predsodek, da je podjetništvo samo za starejše in resne ljudi. Otroci iz naše šole so te stereotipe obrnili na glavo in nam pokazali, da znajo razmišljati podjetno. Njihove predstavitve so bile inovativne in presenetljivo izražene.

Podpiram sodelovanje s podjetniškim inkubatorjem in usmerjanje učencev v inovativne rešitve za boljši jutri. (Neva Brce, ravnateljica OŠ Košana)

V mesecu oktobru bomo izvedli tretji podjetniški start up vikend in sicer s temo šolski radio. Učenci bodo sodelovali pri razvoju projekta šolski radio, katerega bomo tekom šolskega leta pričeli uporabljati.

Koordinatorica in mentorica: Nataša Kamenšek

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost