Skoči na glavno vsebino

Drugi podjetniški start up vikend na Osnovni šoli Košana

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo spodbujata aktivnosti namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi. Pod okriljem Podjetniški inkubator Perspektiva iz Postojna bomo na Osnovni šoli Košana 16. in 17. 9. 2022 izvedli naš drugi podjetniški start up vikend. Tokrat bodo sodelovali in ustvarjali samo učenci Osnovne šole Košana.

V projektu bo sodelovalo 30 učencev, ki bodo razdeljeni po ekipah. Učence bo vodila mentorica Urša Žorž, katera je skupaj s koordinatorico Dolores Keš dne 08. 09. 2022 motivacijsko predstavila start up vikend in lahko rečemo, da sta učence navdušili s predstavljeno vsebino.

Cilj projekta je učencem približati podjetništvo ter način,  kako lahko podjetništvo vključimo v šolski proces, kako si zastavimo organizacijo podjetniške aktivnosti in kako lahko pridemo do uvrstitve na nacionalno tekmovanje POPRI.

V prejšnjem letu so naši učenci sodelovali z Osnovno šolo Pivka. Po ekipah je nastalo devet poslovnih modelov, ki so navdušili vse prisotne. Ekipe so izdelale tudi svoje pitch-e, ki jih so jih učenci predstavili na zaključnem delu v soboto. Strokovna komisija je spremljala njihove predstavitve in se med vsemi uspešnimi idejami zelo težko odločila za zmagovalce. Izbrali so tri zmagovalce:

  • Za naj idejo: Elektronski mešalček
  • Za naj pitch: Masažni nahrbtnik
  • Za najboljšo družbeno koristno idejo: Pametni smetnjak

Verjamem, da bodo tudi letošnje ideje inovativne. Mentorici sta nam tudi zaupali, da najboljše ustvarjalce čaka lepo presenečenje. Le kaj so letos pripravili za nagrade ?

Koordinatorica na šoli: Nataša Kamenšek

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost