Skoči na glavno vsebino

Pohod in kolesarjenje

V četrtek, 23. septembra 2021, je naša šola izvedla športni dan v okviru projekta Evropski šolski športni dan.

Razredna stopnja je izvedla športni dan v obliki pohoda. Peš so se odpravili na Gradišče, kjer so uživali v čudovitem razgledu ter se ob malici na toplem sončku odpočili in nasitili prazne želodčke.

Ostali višji razredi so se odpravili na kolesarski izlet v dveh različnih skupinah.

Tako je bil organiziran bolj ravninski kolesarski izlet. Skupina kolesarjev se je pod vodstvom učiteljice odpeljala skozi Ravne do vasice Šmihel in Narin. Od tam so obiskovali različne poti, da bi čim boljše spoznali okolico Narina. Obiskali so kar 9 vasi naše občine.

Druga skupina se je odpravila na malo daljši kolesarski izlet v osrčje Brkinov. Makadamska pot je vodila mimo Vremske doline v dolino Padež, kjer smo na sončku pomalicali in se počasi odpravili nazaj.

Nekaj starejših učencev se je odpravilo na krajši pohod do Raven, kjer so srečali lipicance in še nekaj drugih zanimivih živali. Ker so učenci tudi ekološko osveščeni, so nazaj grede pobrali kar nekaj odpadkov in jih v šoli ustrezno ločili v ekološkem otoku.

Ob koncu športnega dneva so si učenci vidno zadovoljni izmenjevali številne zanimivosti, ki so si jih pridobili v zelo lepem sončnem dnevu.

S športnim dnevom smo tudi obeležili slovenski dan športa, ki ga letos kot državni praznik v Sloveniji praznujemo drugič.

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost