Skoči na glavno vsebino

Prihodnost kamnoseštva je v novih tehnologijah, povezovanju in promociji poklica

OŠ Košana sodeluje kot vodilni partner v izbrani operaciji za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna – LAS med Snežnikom in Nanosom z naslovom Prihodnost kamnoseštva je v novih tehnologijah, povezovanju in promociji poklica.

V projektu bodo s partnerji Varstveno delovnim centrom (VDC) Ilirska Bistrica, podjetji Granit Velenik in Kamnoseštvo Velenik ter Tjašo Poklar razvijali kamnoseške izdelke, promovirali deficitarni poklic kamnoseka preko šolskega krožka, v VDC-ju bodo razvijali turistični spominek skupaj s turističnimi ponudniki, vzpodbujali uporabo lokalnega kamna. Skozi projekt bodo omogočili skupaj s kamnoseškimi podjetji nakup zmogljivejših strojev za rezanje in izdelovanje masivnejših kamnitih izdelkov ter omogočili samooskrbno ter čistejšo proizvodnjo. Učencem šole bodo omogočili ogled podjetja Velenik ter sodelovanje na promocijskih dogodkih.

Najbolj pa nas je sodelovanje v projektu razveselilo, saj bomo s finančnimi sredstvi lahko nakupili vsa potrebna  orodja in pripomočke za izdelovanje kamna.

S sredstvi projekta pa tudi poskrbeli za mentorja, ki bo otrokom približal delo s kamnom.

 

 

 

 

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost