Skoči na glavno vsebino

Delavnica “Predstavitev zdravilnih rastlin”

Ker se človek čedalje bolj zaveda pomena zdravega življenja, je v okviru projekta »Živimo zdravo« bila na OŠ Košana 19. decembra organizirana delavnica – PREDSTAVITEV ZDRAVILNIH RASTLIN s poudarkom na čajih in čajnih mešanicah.

Ker vsak dan porabimo na tone sintetičnih zdravil, ker sodobni človek rad seže po tabletah in drugih umetnih pripravkih tudi tedaj, ko to ni nujno, nam je poskušala voditeljica delavnice Tamara Urbančič predstaviti možnosti lajšanja težav s pripravki iz zdravilnih zelišč, predvsem na uporabnosti čajev in čajnih mešanicah. Svoje predavanje je začela: »Želimo nazaj k naravi ….. toda izgubili smo znanje,
vedenje!”
Dotaknila se je tistih zdravilnih rastlin, ki rastejo v naši okolici. Predstavila nam je kar nekaj receptov mazil: mazilo proti revmi, mazilo za ustnice, mazilo za kožo pa smo tudi pripravili in preizkusili. Izmed čajev in čajnih mešanic pa je omenila recepte priprave čajev od pravilnega nabiranja do priprave čajev za sladkorne bolnike, za zdravljenje trebušne slinavke, čaj za pomirjanje in lepe sanje ter druge.

Te je tudi pripravila in mi smo jih preizkusili.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost