Skoči na glavno vsebino

Evropski šolski športni dan

V sredo, 30. septembra 2020, je naša šola izvedla športni dan v okviru projekta Evropski šolski športni dan.

Zjutraj smo se vsi skupaj zbrali ter naredili nekaj fotografij ob zastavah evropskega športnega dne. Učenci so prejeli tudi zapestnice ter informacije o samem projektu.

Razredna stopnja je izvedla športni dan v obliki pohoda. Prvi štirje razredi so se odpravili peš do dvorca na Ravnah, kjer so občudovali različne živali, videli so tudi konje lipicance.

Medtem so učenci 5. in 6. razreda opravljali kolesarski spretnostni poligon na parkirišču ter se učili kolesarskih veščin. Ostali višji razredi so se odpravili na kolesarski izlet v dveh različnih skupinah. Tako je bil organiziran bolj ravninski kolesarski izlet. Skupina kolesarjev se je pod vodstvom dveh učiteljic odpeljala skozi Ravne do vasice Šmihel. Od tam naprej so se odpravili do Narina, kjer so se okrepčali in odpravili do vojašnice v Pivki. Nazaj so se vrnili skozi  Kal do Stare Sušice po poljski poti. Druga skupina se je odpravila na malo daljši kolesarski izlet v osrčje Brkinov. Makadamska pot je vodila mimo Vremske doline v dolino Padež. Obiskali smo stare starše dveh učencev, ki sta bila v tej skupini.

Nekaj starejših učencev  se je odpravilo na krajši pohod po Košanski dolini.

Ob koncu športnega dneva so si učenci vidno zadovoljni izmenjevali številne zanimivosti, ki so si jih pridobili v zelo lepem sončnem dnevu.

 

Matjaž Kešanski

 

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost