Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko 2020

Letos smo se prvič pridružili vseslovenski pobudi Teden pisanja z roko, ki je potekala v tednu od 20. do 24. 1 2020. Pobuda ponuja mnoge aktivnosti in spodbude z namenom poudarjanja pomena pisanja z roko. V dobi, ko je na roko zapisana beseda že redko prisotna, je pomembno, da se zavedamo njenega pomena. Pri otrocih pa pisanje z roko spodbuja mnoge možganske centre, spodbuja otrokov razvoj, drobno motoriko, pozitivno vpliva na spomin, učenje in ustvarjalnost.

Zanimiv članek o pisanju z roko si preberite tukaj: POVEZAVA

Z učenci smo poskušali pisati s kaligrafskimi peresi. Ugotovili smo, da ni enostavno, da se hitro popaca in je treba veliko vaje. Drugošolci so pisali s pravim gosjim peresom, tudi na ta način je bilo potrebne veliko volje in natančnosti.

V zbornici pa smo zaposleni ugotavljali, če poznamo rokopis sodelavcev. Na listek smo zapisali dve povedi in te dni bomo ugotavljali, čigava je katera. O drugih dejavnostih pa več v naslednjih dneh.

V povezavi s Tednom pisanja z roko pa je za razredno stopnjo 7. 2. 2020 potekal tudi kulturni dan Pisava skozi čas, kjer so spoznavali zgodovino pisave, izvedli pa so še poizkus s skrivno pisavo. V drugi skupini so spoznavali in pisali z računalniško pisavo, spet v tretji pa so izdelovali znakovno abecedo. Vse skupine so se zvrstile v vseh delavnicah, tako, da so spoznali delo vseh delavnic.

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost