Skoči na glavno vsebino

Decembrsko dogajanje na košanski šoli

December je za otroke zagotovo najlepši čas, čas pričakovanja in lepih presenečenj. Na OŠ  Košana nič ne čakamo, da nam drugi polepšajo dneve, ampak jih sebi in drugim polepšamo kar sami. Lahko bi rekli, da sledimo načelu »Pomagaj si sam…«.

Tako smo se dogovorili, da si bomo pripravili srečelov. Učenci so doma poiskali knjigo, s katero so želeli razveseliti sošolca. Vanjo so napisali lepo željo in jo zavili. V šoli smo z zbranimi knjigami pripravili srečelov. Napeto pričakovanje, čigavo knjigo bodo dobili, se je prevesilo v lepo presenečenje in veselje, verjamemo, da tudi v spodbudo za branje.

Iz gline smo izdelali figurice za jaslice. Najbolj vztrajni učenci so odnesli domov čudovite izdelke. Najlepše so bile Žanove in Galove jaslice. Z njimi so učenci dopolnili praznično vzdušje doma  in pridobili marsičigavo pohvalo in občudovanje.

Mesec je bil res pester, saj smo poleg običajnih dejavnosti veliko časa posvetili  izdelovanju  izdelkov za prodajo na novoletni tržnici. Pri peki piškot se nam je pridružila ena od starih mam, gospa Sonja. V glinene žakeljčke smo posejali pšenico, iz gline pa smo izdelali zvezdnate svečnike. Že jeseni smo na zeliščni spirali nabrali zelišča in iz njih pripravili Košanski zeliščni čaj. S prodajo naštetih izdelkov  smo zaslužili dovolj za nakup igrač in palet. Palet? Ja, učenci so navdušeno podprli idejo, da bi kupili nekaj palet in si sami izdelali par klopi in mizo, kar bo dopolnilo vzdušje na šolskem vrtu. Ne, ne, to ne bomo delali čisto sami, ampak bomo k izdelavi povabili tudi najbolj spretne atije in nonote. Samo še malo bomo počakali, da najprej zadiši po pomladi.

Mojca Žnidaršič

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost