Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, 15. 11. 2019, smo na OŠ Košana obeležili Dan slovenske hrane s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tako učenci v šoli kot otroci v vrtcu smo imeli na razpolago lokalno pridelan med, maslo, mleko in jabolka, domač kruh pa je spekla naša kuharica Bernarda Morel.

Obiskal nas je predstavnik Čebelarske zveze Slovenije, Darko Šabec ter predstavnik Občine Pivka, podžupan Boris Rebec.

Ob 10.00 smo se zahvalili čebelam za njihov trud tako, da smo zapeli pesem Čebelar, nato pa nas je predstavnica projekta Z roko v roki, Tamara Urbančič, obdarila še z družabnimi igrami, ki so namenjene osveščanju o pomenu lokalno predelane hrane. Vsem se zahvaljujemo za njihov trud. Lepo nam je bilo.

Takole pa so pod vodstvom Florijane Žnidaršič naši učenci skupaj zapeli Čebelarja: POVEZAVA

 

Sporočilo za javnost ob Dnevu slovenske hrane – NIJZ

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice - šola

 
 

Deli