Vabilo – “Gušto gre na romanje”

Dragi starši, krajani!

Začnimo šolsko leto z gledališko predstavo.

Iskreno vabljeni na predstavo “Gušto gre na romanje”,

ki bo v petek, 6. 9. 2019 ob 20:00,

v telovadnici Osnovne šole Košana.

Karte lahko kupite na Petrolu, OMV-ju, Pošti Slovenija in na vseh prodajnih mestih sistema Eventim.

Vstopnic pred dogodkom na OŠ Košana NE BO MOGOČE KUPITI.

Del sredstev od prodanih vstopnic bo prejel Šolski sklad Osnovne šole Košana in bo namenjen nakupu interaktivne table.

 


GUŠTO GRE NA ROMANJE – ENA ŽLAHTNA KOMEDIJA

Zabava za staro in mlado!

Vsem dobro znani Avguštin Rebula, po domače Gušto, priljubljeni lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, se vrača! Žlahtni Primož Forte nam bo z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki, na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih bo v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec.

 Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil.

Njegova mama Marija je namreč postala sekretarka politične kampanje svojega moža – se pravi Guštovega tatkota Bonifacija, ki bi rad postal PHKDŠ (na dolgo – predsednik hortikulturnega društva Štorij). Ker pa je njegov tekmec oštir Marko, se vname hud boj, v katerem nihče ne izbira sredstev. Ko se Marija in oštirjeva Zorica pobijesta s transparenti ter okoli Štorij napeljejo bodečo žico, pej jima Gušto dovolj. Še sam se vključi, a ga kmalu tako zelo potegne v vrtinec dogajanja, da ima prav hitro na grbi kar devet grehov. In se čudi: nikjer ni take klime za fasat grijehe, ku v njihovi vasi.

Odloči se, da bo šel na romanje – zase, za svojo vas, za svojo domovino. Tu se pej šele zatakne. Mama Marija hoče z njim. Devetkrat poskusi zbežati, a ji ne pobegne. Ali mu bo tokrat uspelo?


LETAK

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli