Skoči na glavno vsebino

Ustvarjalni tabor ali Breženkine delavnice – Fiesa 2018

btr

Med 9. in 11. novembrom 2018 je potekal Ustvarjalni tabor ali Breženkine delavnice, ki so letos potekale v Fiesi. Udeležilo se ga je 41 učencev in mentorice Danijela Želko, Maja Sulčič, Lina Faletič ter Klementina Pečar, saj sva bili združeni dve šoli – OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina Hrpelje in OŠ Košana.

Prebivali smo v CŠOD Breženka v Fiesi. V petek, po večerji, smo imeli najprej predstavitev sobotnih delavnic. Učenci so se po svojih željah odločili, kje bodo v soboto dopoldan in popoldan preživeli svoj čas ter nadgrajevali znanje.Zatem pa smo se z učenci igrali igro Volk in v skupnem sodelovanju prišli do hrane ter do Pirana. Volk živi v krdelu in tako smo se tudi sami morali obnašati. Eden od učencev je bil vodja, ostali pa so ga v strogi tišini morali oponašati, saj če ni prave tišine in sodelovanja, tudi plena in hrane ni. Z ročnimi svetilkami smo si pomagali pri izzivu in hkrati uživali ob poti pri morju. Presenetljivo je uspelo kar petih skupinam od šestih! V Piranu je sledila evalvacija in druženje. V dom Breženka smo prišli v poznih večernih urah. Seveda so učenci imeli tudi nekaj časa za druženje ter navezovanje stikov. Njihove pogovore, smeh in veselje se je slišalo še dolgo v noč…

V soboto, 10. 11. 2018, nas je po bujenju mentoric zagotovo zbudil še požarni alarm. Na srečo samo lažni, ampak kar trikrat smo se nekateri v pidžamah, drugi na pol bosi, družili pred domom in čakali, kaj se dogaja. Definitivno nihče ni bil več zaspan!

Po zajtrku so se učenci razvrstili po delavnicah, ki so si jih izbrali. Letos so uživali v devetih delavnicah. Mentorji Klementina Pečar, Daša Rebec, Tea Kocjančič, Peter Križman, Andrejka, Lukač, Maja Sulčič, Danijela Želko, Lina Faletič, Barbara Rodica, Florijana Žnidaršič in Urška Tušar so pripravili delavnice z naslovi: Lego mindstorm, Črno-bela fotografije, Moje vedenje – moja izbira, Nona, kaj naj skuham?, Glasbena partitura, Čarobna kemija, NLP – Ne laži prosim, Likovno ropotarnico in Možgančkanje ali ustvarjalno razmišljanje.

Med odmori smo se podili za žogami, šli na sprehod k morju in uživali v lepotah našega primorskega sveta.Po kosilu smo imeli čokoladno tekmo, malce počitka in čas za druženje ter vse ostale stvari, ki smo jih počeli med odmori.

Popoldanske delavnice so, tako kot dopoldanske, potekale v super vzdušju. Naučili in doživeli smo veliko novega, predvsem pa bili navdušeni nad druženjem in navezovanjem novih stikov. Zvečer smo sodelovali v socialnih igrah in uporabljali tudi svoje igralske veščine. Bilo je zelo zabavno, saj so morale skupine odigrati vnaprej pripravljene zgodbice s pomočjo različnih čustev.

V nedeljo, 11. 11. 2018 smo imeli pravo dogodivščino. Najprej smo se sprehodili do Pirana, od tam pa se z ladjico odpeljali do Sečoveljskih solin. Tam smo si ogledali video predstavitev solin, spoznali živalski in rastlinski svet, slišali mnogo zanimivosti in se sprehodili po delčkih naših največjih solin. Ladjica Solinarka nas je zapeljala nazaj do Pirana, tam pa smo si lahko privoščili celo sladoled. Vreme nam je s svojimi visokimi temperaturami dobro služilo za hladen priboljšek.Po kosilu je sledil odhod proti domu.

Zopet smo zaključili odličen Tabor za nadarjene, kamor se z veseljem vračamo vsako leto.Hvala vsem nam, učencem in učiteljem, ker si znamo in upamo pokazati, da se znamo učiti, dajati in srkati znanje tudi na drugačen, sproščen način. Želimo si več takega poučevanja.

Zapisala:

Maja Sulčič

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost