Skoči na glavno vsebino

Naravoslovni teden – CŠOD Breženka

ČETRTEK in PETEK

Nad školjkarstvom smo se čisto navdušili. O tem pričajo tudi fotografije. Bile so slastne!!!!
Jutri, v petek, 7. 11. 2014, se učenci vrnejo v Košano prej, kot je bilo dogovorjeno, in sicer okrog 14.30.

SREDA, ČETRTEK in predvideno za PETEK

Za torek smo še pozabili napisati, da smo bili popoldan na kanuizmu. Takrat še nismo vedeli, ali se ga bo izpeljalo ali ne.
V sredo zvečer smo skozi predavanje spoznavali slovensko Istro – glavna mesta, reko Dragonjo, Sečoveljske soline, gospodarstvo, živalstvo, rastlinstvo in druge naravne lepote. …
… S srede na četrtek je precej grmelo in se bliskalo. Jutro je deževno.
Dopoldan bomo raziskovali življenje v obrežnem pasu. Sprehodili smo se do obale in nabrali alge. Nato smo jih še spoznavali in raziskovali (zaradi dežja v učilnici). Učenci so imeli priložnost videti tudi čisto ta prav želvin oklep – in sicer od večje želve karete. Dopoldan nas še čaka lokostrelstvo in krajši sprehod do Pirana.
Po kosilu se nam obeta zanimiva, in nam gotovo ne preveč poznana, tema – školjkarstvo. Z zanimanjem se sprašujemo, če jih bomo tudi okušali.
Učenci, zlasti dekleta, pa z navdušenjem čakajo na zaključni večer, ko se nam obeta plesssss.
V petek, za katerega smo vsi enotnega mnenja, da se prehitro bliža, se bomo še seznanili s temo Trajnostni razvoj turizma.
Učenci se dobro počutijo. Veliko zanimivega so se tudi naučili.
Učenci in učiteljici vsem skupaj pošiljamo en leeeep pozdrav. Res se imamo lepo!
TOREK in SREDA

V dan smo zakorakali z intenzivnim pohodom. Iz Fiese smo krenili proti Strunjanu, se povzpeli na Beli križ in se napolnili z energetskimi točkami:). Pred nami se je odprl prekrasen razgled na morje in na Tržaški zaliv. Dodobra smo se naužili lepot slovenske neokrnjene obale, in sicer t. i. Mesečevega zaliva. Videli smo tudi najvišjo točko slovenske obale – klif, visok 78 metrov.
Sedaj nas pošteno bolijo noge.
Čaka nas še orientacijski pohod.
Lep pozdrav!

 

PONEDELJEK in TOREK

Učenci in spremljevalki sporočajo, da se zeloooo dobro počutijo. V ponedeljek so spoznavali živalstvo bibavičnega pasu in se preizkusili v lokostrelskih veščinah. Zvečer so se tudi podali na večerni pohod skozi romantični Piran.
V torek so se za dobro jutro razmigali s krajšim sprehodom okrog jezera v Fiesi. Nato pa so se ponovno odpravili v Piran – tokrat na poučni sprehod (tudi z delovnimi listi). Izvedeli so veliko zanimivosti tega zares posebnega obmorskega mesta.
Učenci so pri svojem delu vestni in uspešni. Tudi kar se tiče čistoče sob, so v samem vrhu:)
Lep pozdrav vsem skupaj tja v daljno Košano.


 

Sporočamo, da so učenci 7., 8. in 9. razreda srečno prispeli v CŠOD – dom Breženka. V prijetnem okolju bodo raziskovali in bivali do petka. Pričakalo jih je čudovito vreme in krasen dom. Več o domu: POVEZAVA

Več novic v kratkem.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost