Skoči na glavno vsebino

Podelitev nazivov kulturna šola v Brežicah

V petek, 19. septembra, smo se ravnateljica Neva Brce, koordinatorica kulturne vzgoje na šoli Urška Tušar, in devetošolki Ana Željan in Sergeja Klebčar, udeležile sklepne prireditve projekta Kulturna šola, ki ga vodi Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Potekala je na OŠ Brežice, najbolj kulturni šoli leta 2013. Naša šola je naziv »Kulturna šola« prejela letos, do leta 2017 ga bomo nosili s ponosom, medtem pa bomo skrbeli za raznolikost in aktivnosti na kulturnem področju na šoli in v njeni okolici.

Po prihodu v mesto sta se učenki pridružili učencem skoraj stotih osnovnih šol, ki so letos prejele ta naziv, v vokalni delavnici, mentorji z ravnatelji šol pa smo šli na ogled Posavskega muzeja, ki se nahaja v brežiškem gradu in ima bogate zbirke predmetov iz različnih časovnih obdobij in zgodovinskih področij. Ob dvanajstih so se učenci vseh delavnic (glasbena, plesna, literarna…), skupaj z mentorji, ravnatelji in ostalimi obiskovalci, zbrali na osrednji ulici v starem delu Brežic, kjer so uprizorili, zaigrali in zaplesali pesem Sreča na vrvici.

Sledila je podelitev nazivov v Kulturnem domu Brežice, tam so nam spodbudne besede namenili ugledni gostje, brežiški osnovnošolci pa so nam skupaj z učitelji uprizorili muzikal. Sledila je podelitev posebnih priznanj šolam za njihovo udejstvovanje na različnih kulturnih področjih, in najbolj kulturnim šolam po kategorijah glede na njihovo velikost. Naj kulturna šola leta 2014 je postala OŠ Ledina. S prijetnimi in bogatimi vtisi, ki jih je podpiralo tudi vreme, saj je bil lep sončen dan, smo se vračali domov.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost